Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Jelikož vláda zakázala divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční akce, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob, s lístostí vám musíme oznámit, že plánovaný koncert SMETANOVA TRIA musí být ODLOŽEN.

O náhradním termínu vás budeme včas informovat.

Jitka Čechová – klavír, Jan Talich – housle, Jan Páleníček - violoncello

Smetanovo trio, založené v roce 1934 legendárním českým klavíristou Josefem Páleníčkem, patří k nejprestižnějším českým souborům současnosti. Všichni tři jeho současní členové jsou zároveň špičkovými sólisty. Cesta Smetanova tria je lemována mimořádnými úspěchy. Je pravidelným hostem významných pódií doma (Pražské jaro, Janáčkův máj, Moravský podzim, Concentus moraviae, Malostranské komorní slavnosti) i v zahraničí (Francie, Německo, Švýcarsko, Velká Británie, Itálie, Slovinsko, Chorvatsko, Lucembursko, Japonsko, Brazílie, USA, Egypt), spolupracuje s předními dirigenty a orchestry. Kromě koncertních vystoupení realizovalo celou řadu hudebních nahrávek, z nichž mnohé získaly nejvyšší mezinárodní ocenění. V souvislosti s koncertem v Poličce je třeba zmínit především soubornou nahrávku trií Bohuslava Martinů, která vyšla u hudebního vydavatelství Supraphon v březnu 2016, aby okamžitě začala sklízet úspěchy po celé Evropě a v USA. Zvítězila i v celosvětovém hlasování o nejlepší komorní CD roku a získala tak prestižní BBC Music Magazine Award 2017. Také nejnovější nahrávka Smetanova tria vydaná v březnu 2019 s klavírními trii Zemlinského, Rachmaninova a Arenského, z nichž dílo posledně uvedeného autora bude představeno i v Poličce, už sklízí první světová ocenění (BBC Music Magazine Chamber Choice, květen 2019). V programu Smetanova tria nebude chybět ani skladba Ludwiga van Beethovena, kterého letos spojuje s Martinů kulaté výročí narození, proto je koncert určen k poctě obou jubilantů.

Koncert se koná ve středu 18. března 2020 od 18.00 hodin v hudebním sále centra. Vstupné: 100,- Kč. Pořádá Spolek NÁŠ MARTINŮ při příležitosti 10. výročí svého vzniku.

smetanova tria

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti