Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Zítřejší koncert se bohužel ruší, jelikož zpěvačka Michaela Zajmi, jde (nikoliv kvůli sobě samé) do karantény kvůli setkání s osobou pozitivní na COVID 19, byť ještě včera pilně trénovala s klavíristou Pavlem Voráčkem (také zdravým), aby nám v Poličce udělali radost a oba se na vystoupení velmi těšili.

000001

PEVECKY RECITAL MICHAELY ZAJMI

Mezzosopranistka Michaela Zajmi, sólistka Opery Národního divadla v Praze, má na svém kontě řadu rolí v českých, německých, francouzských, ruských a zejména v italských operách.

Vedle toho se věnuje i písňové tvorbě, která je pro ni důležitým a oblíbeným doplňkem operního žánru. Jejím dvorním pianistou je Pavel Voráček, o jehož virtuozitě se poličské publikum mohlo již několikrát přesvědčit. Oba umělci vystoupí s pestrým programem, který představí známé i méně uváděné, leč o to zajímavější písně Bohuslava Martinů (např. „Dvě písně na texty negerské poezie“), a zcela jistě nadchne také milovníky velkých operních árií (Martinů, Mozart, Dvořák, Rossini), z nichž každou by bylo možné označit za pověstný zlatý hřeb, byť tím nejblyštivějším bude patrně koloraturní árie Rosiny z opery Lazebník sevillský „Una voce poco fa“. To ale není úplně vše, protože klavírista Pavel Voráček si připravil ještě vlastní hudební překvapení, kterým nepochybně umocní kouzelnou atmosféru celého večera.

 

Koncert se koná v úterý 22. září 2020 od 18.00 hod. v hudebním sále centra. Vstupné: 100,- Kč. Pořádá Spolek NÁŠ MARTINŮ.

 

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti