Jak dlouho se v Poličce vaří pivo? Jak se postupuje a co se do něho přidává? Jak dlouho už se vaří speciál Eliška a Bittner nebo jaké je zákulisí práce v pivovaru. O pivu, práci v pivovaru, historii i současnosti pivovarnictví, o osobnostech, které udržely v plodných i nelehkých dobách Měšťanský pivovar v Poličce v provozu, promluví emeritní sládek pan Jiří Váša.
K české tradici odnepaměti patří pivo a to se po staletí nepřetržitě vaří i v Poličce, zatímco v okolí už všechny pivovary postupně zanikly. Ovšem ten poličský se těší stále rostoucí oblibě. Nejenom město slavilo v loňském roce 750let výročí založení, ale také je to 750 let, kdy královské věnné město dostalo po založení privilegium – právo várečné. Jak staletí plynula, pivovar potkávaly různé osudy… pokud máte otázky, dotazy, nebo se chcete podělit o své zkušenosti a vzpomínky, přijďte proto na besedu do „dobové hospody“ ve výstavním sále i na ochutnávku poličského piva.