Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

TZ_1. 7. 2019

Nechcete se v létě zavírat do klimatizovaných multikin, nebo se naopak potit v malých kinech, a přitom byste rádi viděli nějaký pěkný film? Nahlédněte do programu Poličského kulturního léta. Naleznete zde nejen letní kina, ale i divadla, koncerty či tvořivé dílny.

Již devátým rokem se v Poličce na prázdniny usídlí multižánrový festival Poličské kulturní léto přinášející vlnu zábavy a dobrodružství pro všechny –  letní kino pro dospělé i pro děti, bubnování, science show, tanec, cestovatelský večer, divadla a divadélka, tvořivé dílny pro děti, večery s hudbou a další zážitky.

„Páteční první kino letošní sezóny odstartovalo hitem letošního roku, filmem Bohemian Rhapsody. Oscarový film je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Tento film si nenechalo utéct rekordních 180 diváků, což je za celých devět let existence festivalu nejvyšší návštěvnost. Dokonce zde lidé čekali i hodinu před začátkem, aby měli místa a tvořili se několikametrové fronty na lístky, což jsme opravdu ještě nezažili,“ uvádí ředitelka festivalu Alena Zavoralová z poličského muzea.

Před devíti lety se muzeum rozhodlo otevřít zahradu lidem v podobě nejen letního kina. Návštěvnost je různá, ale ať už se hraje pro 180 nebo pro 10 diváků, děláme to rádi. Festival pořádáme se spolupráci s Městskou knihovnou Polička a rodinným centrem MaTami z. s. a to především díky podpoře města Poličky,“ dodává.

Celý program najdete na www.letopolicka.cz

Alena Zavoralová
Městské muzeum a galerie Polička a Centrum Bohuslava Martinů v Poličce
Tylova 114, 572 01 Polička
tel.: +420 461 723 864

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti