Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Výstavní sály poličského muzea po celé prázdniny vystavovalo desítky figurek IGRÁČKA nejrůznějších povolání a charakterů v historických i moderních variantách. Tato interaktivní výstava končí 25. srpna a vy máte poslední příležitost k její návštěvě. Děti si pohrají na poli, v kuchyni, v dílně nebo ordinaci.

Legendární figurka IGRÁČEK, která vznikla v roce 1976, chce potěšit děti a dojmout dospělé. Výstava návštěvníkům představuje historii, bohatou současnost i výrobu oblíbené české hračky. Prohlédnete si desítky figurek nejrůznějších povolání a charakterů s typickým náčiním, nářadím, dopravními prostředky apodobně, které vznikají v lisovně plastů v Korouhvi. Současnou tvorbu budou zastupovat také nové herní řady, např. auta MultiGO. Chybět nebudou ani ostatní výrobky od českého výrobce společenských her a hraček firmy EFKO. Mnohé z nich již 10 let využívá Společnost pro ranou péči pro podporu zdárného vývoje postižených malých dětí,“ uvádí Mgr. Stanislava Cafourková, kurátorka výstavy. 

Ve druhé části výstavy se podíváme do starší historie od roku 1880 do roku 1980. Představeny budou celky hraček vážících se k jednotlivým povoláním. Bude na nich patrné, jak se skladba řemesel a zaměstnání měnila s dobou a s pohlavím dítěte. Uvidíte například truhlářské dílny, dopravní prostředky a stroje, hračky spojené se zdravotnictvím a hygienou. Děti dostanou na výstavě mnoho prostoru ke hře. Bude zde připraveno několik zákoutí, která se promění třeba v dílnu, stavební parcelu nebo kuchyni. Samostatná bude herna s IGRÁČKY,“ dodává.

Pokud jste zmíněnou výstavu doposud nenavštívili, neváhejte. Dveře muzea jsou pro vás otevřeny od 9.00 do 17.00 hodin. Více na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti