Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

NEOBVYKLÉ VELIKONOCE TRADIČNĚ, DOKONCE I V KARANTÉNĚ

Poličské muzeum přináší způsob, jak si velikonoční svátky užít a zároveň se nezbláznit. Chce povzbudit, aby na ně lidé nerezignovali, užili si je neobvykle, přesto svátečně, tradičně a v rodinném kruhu. K tomu vytvořili návod na každý den z nadcházejícího pašijového týdne.

 

„Ať následující návod neslouží jako inspirace jen dětem a maminkám, protože ty jsou obvykle nositelkami rodinné tradice, ale nám všem,“ doporučuje autorka textu a etnografka muzea Mgr. Stanislava Cafourková.

V připraveném plánu pašijového týdne se například dozvíte, jaké jsou tradice jednotlivých dní, jaké pokrmy je vhodné jíst a na jakém nádobí servírovat nebo naopak kdy jíst nemáme a proč. Soubor je doplněn o zajímavé ilustrační fotografie výstav poličského muzea, koledy a recepty.

Důležitou součástí je i každodenní tip na výtvarnou či rukodělnou aktivitu hodící se ke Květné neděli, Škaredé středě, Zelenému čtvrtku, Velkému pátku, Bíle sobotě, Božímu hodu velikonočnímu a Velikonočnímu pondělí.

Mimo jiné muzeum nabízí i několik dalších aktivit pro děti a dospělé. Jde o vytváření tradiční lidové jarní dekorace – VRKOČE pomocí připraveného foto návodu a aktivitu zlepšující jemnou motoriku a trpělivost a tou je KRMENÍ PTAČÍ RODINKY.

Podrobný popis aktivit a fotografie naleznete na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti