Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Koncert multižánrové alternativní kapely a divadelní pohádka o námořnících, tak vypadal víkend v poličském muzeu. Na své si přišli dospělí i děti. Atrium praskalo ve švech a vzduchem se nesl smích a dobrá nálada.

V sobotu večer v poličském muzeu zahrála místní kapela Paní věší prádlo, která je rok od roku vyhledávanější a která, jak bylo na koncertě vidět, své posluchače nachází napříč generacemi. V prvních chvílích si koncert nejvíce užívaly malé děti, které se zvesela kroutily v rytmu rockově podaných písní třeba Zděňka Svěráka – Barbora píše z tábora. S ubývajícím časem a přibývajícím počtem posluchačů se večer začal rozjíždět a děti vystřídali dospělí. Slyšet jsme mohli české písně, francouzské šansony i německé hitovky a to v podaní vynikající zpěvačky Michaely Mužíkové. Kapela se s námi rozloučila známou písní od kapely Wohnout – Svaz českých bohémů a publikum si poté ještě vytleskalo nesmrtelnou Arnoštovu hitovku z filmu Kouř – Je to fajn!  „Akce se nám sice trochu protáhla, ale všichni odcházeli spokojení, bylo to fajn, dokonce jsem slyšela, že nejedna rodina, sousedící s budovou muzea si na balkóně vesele zatančila,“ s úsměvem uvádí kurátorka akce Alena Zavoralová. „V neposlední řadě nesmím opomenout poděkovat všem, kteří se podíleli nejen na organizaci akce, ale také stánku s občerstvením,“ dodává.

Neděli odpoledne se pak děti vrátily na pohádku. Utéct si nenechaly hraný příběh s dobrým koncem v podání místního, cestovně, interaktivně zaměřeného Divadla JOJO, se kterým muzeum spolupracuje již několik let. Připravena byla Námořnická pohádka, pomocí které se děti podívaly k moři. Zjistily, jaké bylo prokletí Hubatého Džona a Jednookého Džeka a kam je přenesla Neptunova kouzelná lastura a nejedno překvapení našly v pirátské truhle.  Na své si přišly děti, které se rády baví, poslouchají, tančí a zpívají.

Hravý víkend v poličském muzeu by se nemohl uskutečnit bez podpory akce „Ozvěny festivalů České inspirace – Litomyšlské Toulovcovy prázdninové pátky v Poličce“.

„Každoročně probíhá vzájemná výměna festivalů mezi členskými městy České inspirace.  Náklady na vystupující a program jsou tedy plně hrazeny právě ze sdružení Česká inspirace. V letošním roce došlo k výměně festivalů mezi sousedskými městy Poličkou a Litomyšlí. Polička posílá do Litomyšle svůj Mime Fest a Litomyšl nám poslala své Litomyšlské prázdninové pátky. Pátek sice proběhl rozděleně v sobotu a v neděli, ale program byl skvělý a zájem diváků velký. Nutno také zmínit, že v letošním problémovém roce, proběhla mezi městy České inspirace tato jediná výměna. Jsme rádi, že jsme ji uskutečnili právě my! Přejeme také městu Litomyšli, ať jsou nadšeni z našeho Mime Festu,“ nadšeně uvádí Ing. Naděžda Šauerová, tisková mluvčí města Polička.

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti