Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Je vždy velikou radostí, když se dobří hudebníci do Poličky vrací. Přijďte si vychutnat mimořádný hudební večer s hvězdami současného hudebního světa. Spolek NÁŠ MARTINŮ uvede koncertní salon dvou uznávaných mistrů.

„Začít tam, kde jsme přestali? Rozhodně ano! Po dvouletém kulturním půstu nabízí Spolek NÁŠ MARTINŮ pomyslnou hudební hostinu se světově proslulým houslistou Ivanem Ženatým, jehož koncert v Poličce koncem ledna roku 2020 byl posledním, který si Spolek mohl dosud zapsat do svého kulturního kalendáře,“ uvádí předseda Spolku NÁŠ MARTINŮ Mgr. Jaroslav Novotný.

Ivan Ženatý nyní přijede s klavírním virtuosem Igorem Ardaševem, aby nám společně nabídli lákavý program a další velkolepý zážitek složený ze skladeb českých i světových mistrů, jakými jsou Bohuslav Martinů, Antonín Dvořák, Franz Schubert nebo  Johannes Brahms,“ dodává.

Český houslový virtuóz a hudební pedagog Ivan ženatý vystoupí spolu s vítězem Pražského jara a Čajkovského soutěže v Moskvě Igorem Ardaševem v pondělí 4. dubna 2022 od 18.00 hod. v hudebním sále poličského muzea.

Odborná kritika, posluchači i hudební kolegové označují Ivana Ženatého za nejvýznamnějšího českého houslistu současnosti. Svým mimořádně bohatým repertoárem zahrnujícím přes padesát houslových koncertů oslovuje široké publikum, aniž by na okamžik opustil svět klasické hudby. Spolu s Igorem Ardaševem, který se věnuje klavírní hře již od dětských let a k jehož úspěchům patří jak vítězství v mnoha domácích a mezinárodních soutěžích, tak koncertování v řadě prestižních koncertních sálů Evropy, přivezou nyní jedinečný a nezapomenutelný hudební zážitek do rodného města slavného hudebního skladatele Bohuslava Martinů.

Více na www.cbmpolicka.cz

 

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti