Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Po zimě s jejími neduhy se těšíme na jaro, na slunce, až se vše zazelená a vykvete, až se naplno rozezpívají ptáci. A co vy, také se těšíte nejen na jaro a přemýšlíte, kam se jít správně naladit? V poličském muzeu se pro vás chystá odpoledne plné tvoření a zábavy. Vyrábět se budou tradiční dekorace – jarní vrkoče, k vidění bude jarní výstava o Velikonocích v útulném prostředí třídy Bohuslava Martinů s názvem Svátky jara a ti nejmenší se mohou těšit na Pohádku z rozkvetlé louky

Zveme každého z vás, kdo si chce svůj domov rozjasnit barevnou dekorací. U nás budete moci popustit uzdu své kreativitě i fantazii, a také se pobavit u pohádky. Tvořivé odpoledne zahájíme výrobou JARNÍHO VRKOČE. Přijďte a naaranžujete si zápich zelených větviček a proutků do hrníčku nebo květináče a ozdobíte jej stuhami, bílými vejdunky, barevnými skořápkami, květinami, motýli nebo ptáčky z různých materiálů. A pozor! Na výrobu vrkoče si nezapomeňte přinést svůj oblíbený hrneček,“ uvádí kurátorka akce Mgr. Simona Valachová.

 

Odpoledne následně zpestří pohádka pro děti. Tak schválně jestli květinky a vůně proutků přilákají i hmyzí kamarády z POHÁDKY Z ROZKVETLÉ LOUKY v podání Divadla Jójo. Bzumy bzumy, kousy kousy, vrzy vrzy, sosy srk, zmizí rychle hmyzím letem dřív, než bys jen okem mrk! Kdo, kam a proč? Šnek Škytálek a hmyzí kamarádi frrrčí pod Medovou stráň na Velký jarní závod,“ s úsměvem dodává. 

Součástí vstupenky bude také vstup na jarní výstavu o Velikonocích.

Velikonoce slaví lidé od nepaměti a stále je také proměňují. V dobách hojnosti a moderního života, v dobách dobrých i zlých zůstávají hlavními symboly vejce, kraslice, pomlázka, mláďata, tradiční jídla, ale i veselé barvy a lidská pospolitost. Výstava vás seznámí s některými tradicemi velikonočního týdne, který trvá od květné neděle do červeného pondělí. U jednotlivých dnů se seznámíte s jejich zvyky a historií a s lidovým pokrmem. Těšit se můžete na dobrodružné, pohybové i výtvarné aktivity s nimi spojené,“ doplňuje etnografka muzea Mgr. Stanislava Cafourková.

Akce se koná v sobotu 2. dubna 2022. Dílna bude otevřená od 13.00 do 15.00 hodin. Představení divadélka začíná v 15.00 hodin. Cena je 100, - Kč na osobu a děti do 3 let mají program zdarma.  Součástí této ceny je materiál na výtvarnou dílnu, divadelní představení a vstup na výstavu Svátky jara.

 

Těšíme se na Vás! 

Více na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti