Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

V sobotu 30. 7. 2022 si nenechte ujít celodenní zábavný rodinný festival SKŘÍTKOVÁNÍ, plný zážitků, objevování, hravých úkolů s ústředním tématem ZÁBAVY, VĚDY a POZNÁNÍ. Připraveny jsou tvořivé dílny, skládání robotů, divadélko pro děti, science i bublinová show. Těšit se můžete i na letní kino Myši patří do nebe.  

Dopoledne budou v muzeu připraveny hravé úkoly, tvoření, bádání a pozorování. Uvidíte, že každodenní život je plný vědy! Největším lákadlem je výroba skleněné perly, kterou si budete moci odnést! V MaTami se můžete nechat vesele pomalovat na obličej a v knihovně za vás úkoly budou plnit roboti. Má to ale jeden háček, potřebují program, podle kterého úkol splní. Přijďte si ochočit roboty Bee/Blue boty, mBoty nebo postavit vlastního robota z Lega WeDo,” představuje úvodní program jeho kurátorka Mgr. Pavla Juklová.

A na co dalšího se můžete těšit, pokud se rozhodnete přijít i odpoledne?

Od 13.00 do 14.00 hodin vás čeká VELKÁ CESTA ZVĚDOZEMÍ v podání Divadélka Kůzle. Jedná se o hudebně-pohybové představení pro děti pojaté jako desková hra nastojato. Pomocí veliké hrací kostky budou děti putovat s herci pohádkovou Zvědozemí, mnohé se naučí a společně vyřeší různé úkoly a hádanky.

Od 14.00 do 16.00 budou následovat BUBLINY PRO KAŽDÉHO! Velikánská bublinová dílna bude mít několik stanovišť, kde si děti vyzkouší být uvnitř bubliny, tvořit obří bubliny, malovat bublinami, bubliny praskat a mnoho dalšího. Na programu je také vystoupení s bublinovými triky a povídáním, které si pro vás připravil bublinář Daniel Kunášek.

Jak to bude s onou zmrzlinou, se dozvíte na hodinové SCIENCE SHOW, která začne v 16.00 hodin. Neváhejte a zhlédněte vědeckou show plnou efektních pokusů, kterou přivezla Pevnost poznání Olomouc. Věděli jste, že když vezmete mléko, smetanu, kondenzované mléko a ovoce a k jeho rychlému zmražení využijete kapalný dusík, tak se při přeměně kapalného skupenství na plynné spotřebovává teplo? Když kapalný dusík nalijete do zmrzlinové směsi, okamžitě se vypařuje, přičemž ze směsi odebírá ono teplo, proto je možné ji tak rychle zmrazit a užít si opravdu originální zmrzlinu!

Dále vám představí několik základních plynů a ukážou vám jejich zajímavé vlastnosti. Vyzkoušíte si, zda vydržíte dotyk kapalného dusíku o teplotě -196 °C nebo si necháte zapálit plyn přímo na ruce. Jste na to dostatečně odvážní?

Na závěr se v 21.30 hodin připravte na LETNÍ KINO PRO DĚTI. Promítat budeme rodinný film o naději, o hledání lásky a odvahy, o překonávání předsudků a starých bolestí - MYŠI PATŘÍ DO NEBE. Příběh je o dvou úhlavních nepřátelích Myšce a Lišákovi, kteří se po nešťastné události setkají ve zvířátkovském nebi. Díky absenci přirozených instinktů se stanou nejlepšími kamarády. Touha zvířecích hrdinů být navždy spolu se vyplní i po návratu na svět, kam se ale narodí ve vyměněných rolích. S pomocí opravdového přátelství však překonají i zdánlivě nemožné.

Akce se koná za finanční podpory Pardubického kraje a města Poličky.

Program začíná v muzeu, kde zakoupíte vstupenku. Více informací naleznete na www.cbmpolicka.cz

 

KONTAKT:

SIMONA VALACHOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti