Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

– výstava představí tvorbu Vlasty Švejdové, známé ilustrátorky, malířky a autorky řady dětských knih...

svejdovawww 1svejdovawww 1svejdovawww 1svejdovawww 1svejdovawww 1

svejdovawww 1svejdovawww 1svejdovawww 1svejdovawww 1svejdovawww 1

11. 5. – 30. 8. 2020, výstavní sály Městské galerie, Palackého nám.  

Vlasta Švejdová je výtvarnice, která svým laskavým a humorným přístupem k tvorbě a ke světu vůbec, oslovuje již několik generací dětí i dospělých.  Přestože vystudovala obor loutkářství a hračky, dnes je známá hlavně svými knižními ilustracemi. Ty tvoří stěžejní část její výtvarné tvorby, kterou věnovala především dětem. Další samostatnou kapitolu autorčiny tvorby představují její vlastní knihy pohádek a příběhů, které také ilustrovala, a řada dětských kreslených filmů, jež vytvořila ve spolupráci se studiem Barrandov. Dále spolupracovala s filmovým studiem ve Zlíně a televizí v Brně a byla stěžejní autorkou známého časopisu DIKOBRAZ. Na výstavě bude představena také autorčina volná tvorba, zastoupená především malbami a grafikami určenými jak dětem, tak i dospělým. K vidění budou také promítačky DIAX včetně pohádek na diafilmu ze soukromé sbírky Pavla Pohorského.

 

Výstava je tradičně doplněna o několik hravých koutků, díky kterým se i ti nejmenší návštěvníci  dozví více o světě malířky, seznámí se blíže s její nezaměnitelnou tvorbou, a kdo bude chtít, může se vyfotit lišce na ocásku jako Budulínek. Součástí instalace je i výběr pohádek, říkadel, ale i hádanek. Tak třeba: „Jeden mluví a dva koukají. Co je to?“ Odpovíte správně na všechny? Pokud patříte mezi milovníky litografie, i vy si přijdete na výstavě na své. Dozvíte se, jak se postupuje při tvorbě kamenotisku, a prohlédnete si několik originálních litografií výtvarnice.

Vstupné: Dospělí: 60,- Kč; Děti, studenti, důchodci: 30,- Kč; Rodinné vstupné (2 dospělí + děti): 120,- Kč

 Hry a klamy Foto IIIIISVEJDOVA WEB 4Hry a klamy Foto IIIIISVEJDOVA WEB 1Hry a klamy Foto IIIIISVEJDOVA WEB 6Hry a klamy Foto IIIII

Výstava bude pro veřejnost otevřena:

út – so: 12.30 – 16.00 hod.

ne: ZAVŘENO (nebo po předchozí telefonické domluvě)

 

 

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti