Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Povinnost držet se kvůli Covid-19 co nejvíce doma může klidně přinést historické a literární poklady. Poličské muzeum se rozhodlo vyzvat seniory, aby během karantény sepsali paměti či krátké vzpomínky.

MMG PAMETI Z KARANTENY

A nemusí to být jen o zlých či přelomových časech, ale také o zajímavých zkušenostech, o všedních radostech a každodenním životě. O tom, co jsme zažili spolu, jako obyvatelé krásného věnného města Poličky, jako rodina i jako členové různých spolků.

Výzva je určená pro místní seniory uzavřené doma, cíleně ji zašleme i do domovů pro seniory v okrese. Ale platí samozřejmě i pro ty, kteří dnes žijí v jiné části republiky a v Poličce prožili část života. Muzeum by rádo vybrané pasáže průběžně zveřejňovalo. Po té je vytiskneme, svážeme a na vyžádání necháme k nahlédnutí na recepci muzea. Neváhejte a řekněte o tom svým rodičům a prarodičům, aby jim čas trávený doma utíkal rychleji a radostněji. Pokud se ale do výzvy bude chtít zapojit i někdo další, je též vítán. Pevně věříme, že se zde objeví nejeden poutavý příběh!

Texty napsané na počítači, psacím stroji či rukou budeme přijímat už od tohoto týdne přes email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. nebo poštou na adrese Městské muzeum a galerie, Tylova 114, Polička. Zásilku je třeba označit heslem: „Paměti z karantény“.

Původní myšlenka projektu vznikla v Muzeu města Ústí nad Labem, kterým jsme se nechali inspirovat.

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti