Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Již deset let cestuje skupina výtvarníků, řemeslníků a umělců společně s Matějem Formanem z místa na místo, z města do města, aby instalovala společně Imaginárium, živou, hravou a inspirující výstavu věnovanou dospělým, rodinám a dětem, jež okouzluje všude, kam zavítá.

2020imagin 12020imagin 12020imagin 12020imagin 12020imagin 12020imagin 1

 

Aktéry a tvůrce Imaginária spojuje touha tvořit a objevovat „skutečné“ a krásné věci. Vystavují loutky a divadelní dekorace, které již neožívají v představeních, ale nikterak tím nepozbyly na kráse a přitažlivosti, a usilovně hledají mezi všemi dalšími objekty, obrázky, hračkami, fotografiemi i důmyslnými mechanismy prostor, ve kterém se děti i dospělí mohou nechat inspirovat k hravosti a užívat vlastní fantazii, cit pro krásu a touhu objevovat.

„Do muzea v Poličce doputovalo přes nemálo českých měst, dánský Silkeborg, italské Trani a Paříž. Dětský i dospělý návštěvník do něj vstupuje jako hravý objevitel, který v labyrintu her, pohyblivých objektů, tajuplných zákoutí, obrazů, fotografií a výjevů objevuje svět divadla, cirkusu a loutek. Ve službách imaginace a hravosti se tu prolíná umělecká a řemeslná práce osobitých výtvarníků a tvůrců,“ uvádí kurátor výstavy PhDr. David Junek.

„Vše je určeno ke hře a prožitku a k ničemu zde nepotřebujete návod. Instalace je poctou představivosti a tvořivosti, která nám říká a připomíná, že lidské ruce umí zázraky a fantazie je nekonečná. Výstava oživuje výtvarné objekty, loutky, obrázky a divadelní dekorace. Nejen děti čekají hodiny plné zábavy a her, kdy se budou moci všeho dotýkat, vše prozkoumávat a zkoušet,“ dodává.

Netradiční výstava plná hravých rozmanitostí, tajemných zákoutí a nejroztodivnějších předmětů čeká na vaší návštěvu.

Výstava potrvá do 25. října 2020. Aktuální informace o provozu a otevírací době naleznete na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti