Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Máte doma pěkné ptáčky, kteří jsou jak z divokých vajec, dělají samé ptákoviny nebo datlují do mobilů? Mluví, jak jim zobák narostl, nadávají jako špačci a z pokojíčku si dělají holubník? Nebo naopak vzorňásky, co sedí vyrovnaní jak vlaštovky na drátě, místo štěbetání a cvrlikání papouškují vyjmenovaná slova anebo naopak jsou jako zmoklé slepice! Ať tak či onak, vyleťte s nimi z rodného hnízda do muzea, protože na výstavě ptáků lelkovat rozhodně nebudou …Také máte v oblibě ptačí přirovnání? Ptačí říše je zkrátka obdivuhodná do posledního zrnka. Přesvědčíte se o tom na přírodovědné výstavě PTÁCI – POSLOVÉ JARA, která se v Městském muzeu a galerii Polička koná od 5. února do 23. dubna 2023.

Svým ostřížím zrakem si prohlédnete ptáky rozdělené do biotopů – pole, les, křoviny, rybník i území, kde žijí společně s člověkem. Budete „vejrat“ na vajíčka, pírka a hnízda. Dozvíte se, jak si sojka čistí peří, co to jsou „vývržky“ nebo co je smyslem kroužkování ptáků, takže pak budete moudří jako sova!

„Výstava je plná aktivit – ptáčky si zvážíte, poslechnete jejich rozličné hlasy, nakrmíte ptáčata, poměříte si rozpětí, vyzkoušíte jejich šikovnost, poskládáte krmítko, prozkoumáte zobáky i peří a pobavíte se u dalších interaktivních činností. Nechybí výtvarný ani fotokoutek!“ vábí a láká „ptáčky“ všech věkových kategorií kurátorka výstavy Mgr. Stanislava Cafourková.  

Vernisáž výstavy proběhne v neděli 5. února v 16 hodin. Komentovanou prohlídku povede ornitolog Jakub Vrána. Ptáci budou hlavním námětem i při výtvarné dílničce.

Ať jste skřivan nebo sova, nepropásněte správný čas, ať nemáte po ptákách …

Muzejníci se nechtějí chlubit cizím peřím, proto podotýkají, že výstava je připravena ve spolupráci s ornitology a s muzei ve Svitavách, v Litomyšli a Chrudimi.

 

Více na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

SIMONA VALACHOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti