Kalendář akcí

březen 2024
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nadcházející události

Žádné události

Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Rozhodli jsme se udělat výjimku a otevřít dveře muzea netradičně již v pondělí (11. 5. 2020) a to každému, kdo bude chtít a mít chuť navštívit muzejní expozice, projít se po hradebním okruhu poličského  opevnění, vystoupat 194 schodů do rodné světničky slavného skladatele a našeho nejslavnějšího rodáka a v neposlední řadě si prohlédnout nádherné ilustrace na výstavě pro děti s názvem Hravý svět Vlasty Švejdové. A od  24. 5.  pak na trhák letošní sezóny na živou a hravou výstavu uměleckých a řemeslných prací osobitých výtvarníků a tvůrců - IMAGINÁRIUM v Poličce  aneb ŽIVÁ VÝSTAVA DIVADLA BRATŘÍ FORMANŮ A JEJICH PŘÁTEL.  

kolaz2

Těšit se můžete na:

IMAGINÁRIUM v Poličce

aneb ŽIVÁ VÝSTAVA DIVADLA BRATŘÍ FORMANŮ A JEJICH PŘÁTEL

 

– živá a hravá výstava uměleckých a řemeslných prací osobitých výtvarníků a tvůrců

24. 5. – 18. 10. 2020, výstavní sály muzea

Imaginárium v Poličce je živou a okouzlující výstavou Divadla bratří Formanů a jejich přátel. Do muzea v Poličce doputovalo přes nemálo českých měst, dánský Silkeborg, italské Trani a Paříž. Dětský i dospělý návštěvník do něj vstupuje jako hravý objevitel, který v labyrintu her, pohyblivých objektů, tajuplných zákoutí, obrazů, fotografií a výjevů objevuje svět divadla, cirkusu a loutek. Ve službách imaginace a hravosti se tu prolíná umělecká a řemeslná práce osobitých výtvarníků a tvůrců.

Vše je určeno ke hře a prožitku a k ničemu zde nepotřebujete návod. Imaginárium je poctou představivosti a tvořivosti, která nám říká a připomíná, že lidské ruce umí zázraky a fantazie je nekonečná. Výstava oživuje výtvarné objekty, loutky, obrázky a divadelní dekorace. Nejen děti čeká hodina plno zábavy a her, kdy se budou moci všeho dotýkat, prozkoumávat a zkoušet.

HRAVÝ SVĚT VLASTY ŠVEJDOVÉ

 

– výstava představí tvorbu Vlasty Švejdové, známé ilustrátorky, malířky a autorky řady dětských knih

11. 5. – 30. 8. 2020, výstavní sály Městské galerie, Palackého nám.  

Vlasta Švejdová je výtvarnice, která svým laskavým a humorným přístupem k tvorbě a ke světu vůbec, oslovuje již několik generací dětí i dospělých.  Přestože vystudovala obor loutkářství a hračky, dnes je známá hlavně svými knižními ilustracemi. Ty tvoří stěžejní část její výtvarné tvorby, kterou věnovala především dětem. Další samostatnou kapitolu autorčiny tvorby představují její vlastní knihy pohádek a příběhů, které také ilustrovala, a řada dětských kreslených filmů, jež vytvořila ve spolupráci se studiem Barrandov. Dále spolupracovala s filmovým studiem ve Zlíně a televizí v Brně a byla stěžejní autorkou známého časopisu DIKOBRAZ. Na výstavě bude představena také autorčina volná tvorba, zastoupená především malbami a grafikami určenými jak dětem, tak i dospělým.

 



 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti