Kalendář akcí

březen 2024
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nadcházející události

Žádné události

Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Naše TIPY JAK SE ZABAVIT V KARANTÉNĚ nejsou pouze pro malé děti, ale i pro hravé dospělé.  Zabavit děti i sebe, když musíme zůstat tak dlouhou dobu doma, to totiž není jen tak! Pokud už je ani vás nezajímají oblíbené animáky či seriály, děti už mají hotové úkoly nebo vybarvily všechny omalovánky, nenechte si ujít pár tipů od poličského muzea. Spojují totiž zábavu i vzdělávání.

Připraveny pro vás budou návody na různé tematické aktivity i informace a zajímavosti z historie. Těšit se můžete mimo jiné na slovník dnes již zapomenutých slov, vývoj českého jazyka, husitskou posilovnu i husitský sněhový pětiboj, historii místních spolků, vývoj posilování a inspiraci na otužování i domácí cvičení. Pro ty menší jsou připraveny návody na výrobu loutek i celé divadelní scény, ti starší si mohou dle návodu zkusit napsat vlastní divadelní hru. Pro zvídavé hlavičky je připraveno několik návodů na chemicko-fyzikální pokusy u vás doma a různé tematické kvízy.  Zapojit se může celá rodina! A pokud se s námi budete chtít o své zkušenosti s naším manuálem podělit, neváhejte nás kontaktovat na facebookovém profilu muzea.

Návody budeme nahrávat postupně, tak nás nezapomeňte sledovat ;-)

Ústředním tématem bude mimo jiné i letošní výročí 600 let od vstupu husitských vojsk do Poličky, o kterém se více dozvíte na interaktivní výstavě ŽIŽKA PŘED BRANAMI plánované na květen. Tak tedy do boje – spolu to zvládneme!

 

 

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti