Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

TZ_3.4.2019

Chcete prožít jeden den ve středověku? Přijďte se podívat na stejnojmennou interaktivní výstavu, kde si můžete vše sami vyzkoušet, osahat a očichat. Čeká vás „den“ plný zajímavých aktivit od ranního oblékání až po večerní modlitbu.

Letos jsme pro návštěvníky připravili takový malý výlet časem. V muzeu zastáváme názor, že výstavu by si návštěvník neměl pouze prohlédnout, ale především prožít. A proto si slečny, malé i velké, mohou obléknout gotický oděv nebo se ozdobit čelenkou se závojem, neboť na výstavě jsou připraveny repliky dobových oděvů či klobouků. Chlapci každého věku jistě ocení, že si mohou potěžkat meče a bijáky, nasadit rytířskou přilbu či obléknout kroužkovou košili z rozsáhlé kolekce zbraní i zbroje,“ popisuje výstavu její kurátorka Mgr. Simona Valachová. “A kdo bude chtít, může si přičichnout k dobové voňavce a zjistit, jak voněla či nevoněla taková typická středověká ulička,“ s úsměvem dodává.  

A to není zdaleka vše! Návštěvníci si mohou zahrát na zakladatele měst, stát se písařem ve scriptoriu, vyzkoušet si pečetění a náročnou práci iluminátora, vytvořit vlastní mozaiku ve vitrážovém okně, nasednout na koně nebo si zazpívat chvalozpěv s ponocným. A samozřejmě se dozví mnoho zajímavostí z každodenního života ve středověkém městě.

Výstava potrvá do 10. dubna 2019.

Více na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti