Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

V rámci výstavy 72. Umělecký Salon v Poličce, ZA HRANICÍ OKAMŽIKU poličské muzeum připravuje komentované prohlídky absolventky AVU  v Praze Markéty Kolářové a vedoucího ateliéru Designu a vizuální komunikace ze SUPŠ Jihlava-Helenín, Martina Šmída.

 

Ve čtvrtek 3. října 2019 od 15.00 hodin ve výstavních sálech Městské galerie se koná KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA DĚL MARKÉTY KOLÁŘOVÉ. „Sama autorka představí úskalí své tvorby a své tvůrčí procesy, které vyvěrají v cyklu Afektivní krajiny. Část cyklu můžete zhlédnout ve výstavním prostoru a budete moci o dílech s autorkou diskutovat. Markéta Kolářová je rodačkou ze Sádku, aktuálně žijící střídavě v Praze a již zmíněném Sádku u Poličky. V roce 2019 absolvovala na Akademii výtvarných umění v Praze v ateliéru malby u Josefa Bolfa.,“ uvádí kurátorka výstavy MgA. Jana Vlčková.

O týden později ve středu 9. října 2019 od 16.00 hodin proběhne v audiovizuálním sále centra PŘEDNÁŠKA UMĚLCE A PEDAGOGA MARTINA ŠMÍDA.Přednáška zaměřená na vlastní tvorbu autora, poličského rodáka, na její vývoj a užívání mnoha materiálů. Autor bude hovořit také o Střední uměleckoprůmyslové škole Jihlava – Helenín, na níž je vedoucím ateliéru Design a vizuální komunikace. Sám Martin Šmíd prošel studiem skla, až nakonec v roce 2005 absolvoval Fakultu umění v Brně v ateliéru nefigurativního sochařství u Jana Ambrůze,“ dodává.

Oba umělci nezaznamenávají popisně určité části krajiny, nýbrž zážitky, prožitky z ní či energii pohybu těla v daném okamžiku na určitém místě. Intuitivně využívají krajinných prvků pro vyjádření svých zkušeností či vzpomínek a vytvářejí tak silná autentická díla.

Zájemcům doporučujeme zhlédnout výstavu předem v budově radnice na náměstí. Výstava bude k vidění od 14. 9. do 5. 11. 2019 ve výstavních sálech Městské galerie na Palackého náměstí v Poličce.

Více na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti