Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Víte, jak vypadal první notebook, nejstarší palmtop, „subnotebook“nebo starý hrací automat? Máte doma herní konzoli? Znáte počítačové hry, které se hrály před třiceti lety? Přijďte a vyzkoušejte! Interaktivní výstava zachycuje historii výpočetní techniky od počátků do poloviny 90. let 20. století.

 

V poličském muzeu najdete od 25. ledna 2020 takzvané pařanské doupě, tedy hernu s historickými počítači, s herním automatem i s moderními PC s emulátory se stovkami her. To vše je součástí výstavy Retrogaming - počátky počítačů u nás, na které mohou tatínkové a dědové současné generaci ukázat, na čem a co, hráli oni,“ uvádí kurátorka výstavy Mgr. Simona Valachová.

Pamětníci si mohou připomenout velké herní hity od Pac-Mana a Space Invaders přes Prince of Persia nebo třeba Cannon Fodder až po Doom a Street Fighter II. Řada her si zachovala svoji hratelnost dodnes, a tak si i ti nejmladší návštěvníci, zvyklí na dokonalou grafiku a zvuk, s chutí zahrají Dynablaster, Lemmings nebo Vroom,“ dodává.

Pozornost je věnována počítačovým hrám a domácím počítačům a konzolím z 80. let jak československým tak i zahraničním. Zavzpomínáte nejen na hry, ale budete moci posoudit, jak moc se proměnila počítačová technika i grafika. Seznámíte se s herními hity, s dobovými herními časopisy a problematikou pirátství. Dozvíte se plno technických informací i zajímavostí.

Vernisáž se koná v sobotu 25. ledna 2020 od 14.00 hodin. Výstava potrvá do 26. dubna 2020. Více na www.cbmpolicka.cz

 

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti