Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Přijďte u příležitosti úmrtí Jana Palacha uctít hrdinské činy našich předků do parku k Pomníku druhého a třetího odboje, kde na Vás díky Městskému muzeu a galerii v Poličce čeká malá panelová výstava s vědomostním kvízem o životě tohoto studenta, jehož život vyhasl před 52 lety.


K výročí sebeupálení Jana Palacha připravilo poličské muzeum MINIvýstavu v parku u Pomníku druhého a třetího odboje, kterou si můžete prohlédnout do 19. 1. 2021. samozřejmě s ohledem na vládní nařízení. Obsahuje texty a fotografie týkající se života Jana Palacha, samotného aktu upálení a reakce společnosti, pohřbu a památníků nejen v Praze. Na závěr je připraven i malý kvíz. Výstava je sama o sobě i možností pro místní učitele, jak na dálku zapojit své studenty v rámci distanční výuky, která je pro ně čím dál více náročnější. Zároveň se dá i použít jako obrazový i textový materiál, který je ke stažení na stránkách muzea.  


Díky iniciativě Hany Pražanové z Poličky vzniká současně také veřejná událost, snažící se udržet plápolající oheň po dobu 52 hodin! Pochodeň a první svíčky se rozhoří 16. 1. 2020 v 16:52 hodin. Zároveň ale důrazně nabádá, aby se dodržovala platná nařízení a u pomníku se během těchto 52 hodin zájemci prostřídali.

Člověk musí bojovat proti tomu zlu, na které právě stačí.

Jan Palach

Co myslíte, podaří se udržet oheň po tak dlouhý čas?

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti